Ансамбълът на въоръжените сили в Кърджали за Деня на независимостта
Ансамбълът на въоръжените сили в Кърджали за Деня на независимостта / netinfo

Представителният ансамбъл на въоръжените сили на Р България ще гостува в Кърджали по случай Деня на независимостта. Инициативата е на народния представител Цвета Караянчева в партньорство с областна администрация и с подкрепата на Министерството на отбраната. Концертът ще се състои на 21 септември, петък, от 18,30 часа на сцената на ДКТ „Димитър Димов". Входът е свободен.

Трупата ще представи част от богатия си вокален, танцов и артистичен репертоар. От три години армейският ансамбъл, който има близо 70-годишна история, е в състава на Националната гвардейска част и изнася запомнящи се спектакли на бележити дати. Част от него са мъжкият вокален квартет „Армейска песен", дамският фолклорен квартет „Ладена", дамски вокален квартет „Арми", поп певците  Сунай Чалъков, Емилия Валенти, Маргарита Хранова, Боян Михайлов и Антония Маркова, известните изпълнители Гуна Иванова и Райко Кирилов, народната певица Таня Дупаринова, танцова формация „Алгара", артистичното дуо Цоцин и Добрев и Галя Димитрова - конферансие.

През последните 10 години ансамбълът е осъществил 11 концертни турнета в български военни бази по цял свят. От създаването му до наши дни през него са преминали едни от светилата на родното музикално изкуство като Петър Ступел, Никола Гюзелев, Анна-Томова Синтова, Ирина Чмихова, Кичка Бодурова, Георги Христов и мн.др.