/ netinfo
По време на Великденските празници над 450 000 туристи се очаква да посетят различни региони в България, прогнозира в Кърджали министърът на туризма Николина Ангелкова.

8,5 млн. чуждестранни туристи са посетили България през 2017 г.

Тя участва в Кръгла маса на тема „Перспективи пред развитието на културно-историческия туризъм" по покана на местната структура на КРИБ.

По думите на Ангелкова, Кърджали е неизменна част от дестинацията „Магията на Източните Родопи”. „Не само Перперикон, който стана международно известен, но и всички други обекти, които сме включили в тази дестинация, бележат ръст на своите посещения”, отчете Ангелкова.

МВР: Не афиширайте в социалните мрежи, ако пътувате през празничните дни

Тя подчерта, че на базата на това, което вече е постигнато, съвместно с Министерството на земеделието, храните и горите се обсъжда и провокира създаването на винено-кулинарни маршрути по проекта „Сподели България”.

Според Ангелкова, след Великденските празници ще бъдат финализирани промените в Закона за туризма, заедно с някои наредби към него. „Предстои промяна в наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и хранене. Като цяло посоката е облекчаване на режима и увеличаване на изискванията към по-високата категория заведения”, каза министърът на туризма.

Как да разпознаем хубавото агнешко месо?

На въпрос  очакват ли се сезонни работници от чужбина през летния туристически сезон на Черноморието, тя отговори, че миналата година е имало над 4000 сезонни работници през лятото от Молдова, Беларус, Тайланд, включително и от Филипините, а за тази прогнозата била те да нараснат до 6000.