80% от паспортизацията в Кърджалийско е приключила
80% от паспортизацията в Кърджалийско е приключила / netinfo

Над 80% от паспортизацията в Кърджалийска област е приключила, съобщиха от Териториабвоното звено за издаване на лични документи в Кърджали. От подлежащите на смяна на паспорти 67 000 за тази година, 53 000 вече са го направили. Не по-различно е положението и с издаването на новите лични карти - до края на годината 69 000 души трябва да се сдобият с тях, а до този момент  41 000 вече са го направили.

"Не очакваме вече голбеми опашки и напрежение във връзка с издаването на днови документи за самоличност", казаха служители в паспортна в Кърджали.

В последните няколко седмици няма никакви опашки пред гишето на териториалното звено за издаване на лични документи в Кърджали. Гражданите могат да подадат документите си веднага. От паспортна дори призоваха тези, на които им изтича срока за годност на документите, да подават заявления сега, за да се избегнат големите опашки в пикови моменти.

Единствено в понеделник се натрупват малко повече хора, но и тогава от момента, в който човек се нареди на опашката докато му дойде реда, минават не повече от 20-25 минути, твърдят служители от паспортна в Кърджали.

Според тях голям наплив от хора, желаещи да подменят документите си ще има след месец, когато е Рамазан Байрама и хората с двойно гражданство използват дните на празника да дойдат от Турция, за да си оправят документите.