10 катастрофи през  уикенда
10 катастрофи през уикенда / netinfo

10 пътни произшествия са регистрирана ни територията на ОД на МВР-Кърджали . “Фолксваген” е блъснал полицейска кола по пътя село Черноочене-Кърджали около  Водачът на лекия автомобил на 32 години, поради нарушена дистанция е блъснал движещия се пред него полицейски “Опел”, чийто водач е намалил скоростта, за да избегне удар с неправилно изпреварващ “Фолксваген” с водач на 69 години. Двама от пътниците в леката кола, която се е блъснала в полицейския автомобил, са били прегледани в Центъра за спешна помощ и освободени. На водачите са съставени актове.

Шофьор, употребил алкохол, е блъснал кон на пътното платно между селата Чакаларово и Кирково. Той  е управлявал с несъобразена скорост “Фолксваген Венто” и е ударил безнадзорното животно. Алкохолната проба на шофьора, измерена с техническо средство, е 0,85 промила. Издаден му е талон за медицинско изследване и е взета кръв за химически анализ. Образувано е досъдебно производство.

Останалите 8 катастрофи са вследствие на нарушена дистанция и неправилни маневри. Няма констатирана употреба на алкохол. На виновните водачи са съставени актове.