/ / Thinkstock/Getty Images
Общо 1 379 жители на област Кърджали са подали заявления в срок за допълнителната еднократна финансова подкрепа за отопление на лица и семейства от уязвими групи. Това каза за БТА Марияна Мушкова, изпълняваща длъжността директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Кърджали.

Тя уточни, че става въпрос за лица и семейства, които първоначално са нямали право на целевата помощ, заради надвишаване на доходите. "След приета промяна и отпускане на допълнителни средства с постановление на МС от 4 ноември, те вече влизат в изискуемата финансова рамка. Техните документи към днешна дата се обработват за крайно становище", каза още Мушкова.

Тя допълни, че еднократна финансова помощ, за преодоляване на последиците от увеличаване на цените на горивата и извънредната епидемична обстановка, ще бъде предоставена и на още 938 други лица и семейства от област Кърджали, чиито данни вече са обработени. От тях 901 са хора, получили отказ в редовния срок на кампанията, заради по-високи доходи с до 30 лв.,които сега отговарят на новите финансови параметри. Останалите 37 са безработни лица, подали документи за подпомагане в отоплителен сезон 2021/2022г. и получили отказ, заради непълна 6-месечна регистрация в дирекция " Бюро по труда" към 1 ноември.
БТА