Златен, сребърен и бронзов медал за юношите на клуб Васил и Георги Илиеви
Златен, сребърен и бронзов медал за юношите на клуб Васил и Георги Илиеви / Личен архив

Шампионска титла, един сребърен и един бронзов медал, това е актива на юношите на клуб „Васил и Георги Илиеви" от Кюстендил от Държавния шампионат в Бургас. В надпреварата стартираха 149 състезатели от 30 клуба.
Йоан Спасов стана шампион на България при най- леките, до 50 кг. Никола Аначков загуби финала в категория до 60 кг от обявения за най- техничен борец Нестър Нестъров от "НСА-Академик" и заслужи сребърното отличие.

Златен, сребърен и бронзов медал за юношите на клуб Васил и Георги Илиеви
netinfo

Бронзов медал пи най- тежките до 120 кг за Стоян Димов. Още двама борци от кюстендилската школа са сред първите 10 в категориите си, Евгени Велинов е 8- ми в кат. 74 кг., а Михаил Михайлов е 9- ти в кат. 96 кг.
Кирил Милов бе обявен за най- резултатен борец на държавния шампионат за юноши по класическа борба в Бургас. Състезателят на "Левски" и европейски шампион за кадети спечели безапелационно титлата в кат. 84 кг. Първи в отборното класиране със 71 т. е тимът на "Рилски спортист"- Самоков, който вдигна и купа "Георги Райков". Подгласници са "НСА-Академик" с 53 т. и "Левскси" с 46 т.