Жътвената кампания, дървата за огрев и сигурността на детските площадки обсъдиха кметовете на села
Жътвената кампания, дървата за огрев и сигурността на детските площадки обсъдиха кметовете на села / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Добиването на дърва за огрев на населението, пожарната безопасност по време на жътвената кампания, която вече стартира в кюстендилско и проверка на детските и спортни съоръжения в селата от общината, бяха тема на редовната месечна среща с кметовете и кметските наместници в община Кюстендил. Заповедите и необходимите документи раздаде Йордан Ангелков- началник на отдел "Канцелария и управление на собствеността".
Сдружението на кметовете в общината ще обсъди и поставянето пред кметското ръководство на въпроси свързани със заплащането и заместването по време на отпуски.
Задълженията на кметовете и наместниците за пожарната безопасност по време на жътвената кампания припомни началникът на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението Йордан Митков. Има и нарочна заповед на кметът Петър Паунов, във връзка с настъпването на "восъчна зрялост" на зърнените култури в общината.