Затвор от 3 години за Кирил Зашев, убил по непредпазливост Йордан Соколов
Затвор от 3 години за Кирил Зашев, убил по непредпазливост Йордан Соколов / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Три години лишаване от свобода постанови Районен съд- Дупница за Кирил Зашев, обвинен в убийството на Йордан Соколов. Зашев беше признат за виновен в това, че на 24 август 2010 година по непредпазливост е застрелял, със законно притежавания пистолет своя колега Йордан Соколов, в заведение Клуб 13.
Присъдата следва да бъде изтърпяна в затворническо общежитие. Частично беше уважен иска на бащата на Соколов, гражданският му иск беше на стойност 200 000 лв., съдът уважи 120 000 лв. В защитната си пледоария адвокатът на Зашев, Александър Райнов, заяви че не е оказана навременна медицинска помощ и обвинението трябва да е по чл. 133 от НК- за причиняване на средна телесна повреда, дотолкова доколкото е произведен изстрела. Той се позова на експертизата на патоанатома д-р Димитрина Динкова. В хода на делото, тя бе опровергана от тройно съдебно-медицинска експертиза.
Прокуратурата пледира 3 години лишаване от свобода, като изтъкна чистото съдебно минало на обвиняемия. Решението може да бъде обжалвано пред Кюстендилския окръжен съд.