Зам.-министър Николова ще председателства съвместен комитет за наблюдение на програмата за ТГС България – Македония
Зам.-министър Николова ще председателства съвместен комитет за наблюдение на програмата за ТГС България – Македония / netinfo

Съвместеният комитет за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ - ИПП България - Македония 2014-2020 г. ще проведе заседание в Кюстендил. Форумът ще бъде председателстван от заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова. Официалното откриване ще се състои днес в парк -хотел „Кюстендил", гр. Кюстендил.
Съпредседател от македонска страна е Нита Крлиу, експерт от Министерството на местното самоуправление на Република Македония.
На заседанието ще бъде одобрен първия пакет проектни предложения по програмата, в рамките на първа покана по три от приоритетни оси-„Околна среда", „Туризъм" и „Конкурентоспособност".
Поканата бе обявена на 23 септември 2015 г. с краен срок 25 януари 2016 г. След приключването на техническата оценка и оценката на качеството общо 28 проекта на стойност над 6,2 млн.евро са предложени за финансиране в рамките на предвидения бюджет по поканата.