Закриват 5 паралелки с прием след 7 клас в област Кюстендил
Закриват 5 паралелки с прием след 7 клас в област Кюстендил / Дарик Нюз,архив
Пет паралелки с прием след 7 клас са закрити в област Кюстендил преди началото на втория етап на класиране, информират, в отговор на въпроси на Дарик от Регионалното управление по образованието в Кюстендил. Две от тях са в Кюстендил и по една в Дупница, Сапарева баня и Бобов дол:
„Електрообзавеждане на производството“ в Професионална гимназия, гр. Бобов дол;
„Оперативно счетоводство“ в Професионална гимназия по облекло и стопанско управление, гр. Дупница;
„Горско и ловно стопанство“ и „Автотранспортна техника“ в ПГСС „Св. Климент Охридски“, гр. Кюстендил;
„Организация на туризма и свободното време“ в ПГТ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Кюстендил;
„Икономика и мениджмънт“ в Средно училище „Христо Ботев“, гр. Сапарева баня.

Закриването на паралелките е извършено след направен анализ на броя на учениците, определените места за държавен план-прием и спецификата на населеното място, коментират от РУО- Кюстендил.

До 13 юли 2017 г., в училищата- гнезда ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил и ОУ „Христаки Павлович” – Дупница, некласираните ученици, учениците, които са били класирани, записали са се на първи/ втори етап на класиране и след това са изтеглили документите си, както и ученици, които не са участвали в първи и втори етап на класиране си подават заявление за участие в трети етап на класиране.
За участие в III-ти етап на класиране учениците подават документи както за I-ви етап. В заявлението до началника на РУО могат да променят и пренаредят желанията си за обявените свободни места, но не запазват мястото си от по- преден етап на класиране.
Свободните места за трети етап на класиране са обявени на сайта на РУО – Кюстендил и в училищата-гнезда, определени за подаване на заявления за трети етап на класиране.

Подали заявления за участие в първи етап на класиране в област Кюстендил са 783 ученици. Неподали заявления за участие в първи етап на класиране са 110 ученици.

Закриване на паралелки може да има след трети етап на класиране, ако записаните в дадена паралелка ученици са под норматива за минимален брой.
 
 
Дарик- Кюстендил