Юношите старша възраст на Велбъжд  паднаха от Ботев Пловдив
Юношите старша възраст на Велбъжд паднаха от Ботев Пловдив / netinfo

Поражение претърпяха юношите старша възраст на "Велбъжд" в последния, 30 кръг на Елитната група до 19 г. На стадион "Осогово" кюстендилските футболисти отстъпиха с 0:2 от тимът на "Ботев" Пловдив в дебюта си в U 19. Двубоят бе повече от протоколен и за двата състава за крайното класиране в групата, тъй като "канарчетата" твърдо са на четвърто място, а домакините завършиха на 12- то, което им гарантира още един сезон в U 19.
Гостите започнаха вихрено срещата и поведоха още във 2- та минута, след като се разписа Даниел Спасов, а до почивката друго попадение не падна.
В началото на второто полувреме кюстендилци имаха на няколко пъти възможност да възстановят равенството. Най- напред Атанас Пенков в 50- та минута отправи далечен удар, топката срещна крак на бранител, след което смени посоката, но стража на гостите я улови. Пет минути по- късно след изпълнение на корнер Анатоли Иванов се извиси най- високо в наказателното поле на пловдивчани, но ударът му с глава мина над напречната греда. Без много да се напрягат гостите стигнаха до втори гол, дело на Иван Андреев в 73- та минута.
В този последен кръг паднаха двете въпросителни- кой от "Локомотив" и "Ботев" ще изпадне от групата, и кой ще заеме второто място- "Левски" или "Черно море". Не оцеля отборът на "Локомотив" София, а "моряците" се окичиха със сребърните медали.