/ iStock/Getty Images
Сред роднини и приятели родения на 16 ноември 1923 година в кюстендилското село Чудинци Милан Апостолов отпразнува своя 100-годишен юбилей. Столетникът е бил доброволец на фронта, служил в Тринадесети Рилски пехотен полк по време на Втората световна война. Той е участник в боевете при Страцин и Кочани в днешна Република Северна Македония.

След края на Втората световна война пет години работи в МВР, после постъпва в БА - служи в Монострелковия пост в Хасково, след дислокацията на полка се връща в Кюстендил. 23 години работи в обувния завод, общината и в Геоложки проучвания-Кюстендил.

Той е член ва Съюза на ветераните от войните от създаването му през 1933 година в Кюстендил.



"През годините Милан Апостолов активно участваше в проявите на съюза, многократно е награждаван“ сподели председателя на Областния съюз на ветераните от войните полковник от запаса Димитър Панайотов. Той и секретаря на съюза Румен Солункин почетоха юбиляря. На тържеството на Милан Апостолов му беше връчена грамота от Димитър Панайотов от името на министерство на отбраната. Той получи и плакет от ЦС на СВВБ -София, Областния съвет на СВВБ -София награди Милан Апостолов с грамота и парична награда от 200 лева.

С торта и пожелание за крепко здраве и много щастие юбилярят беше уважен от кмета на Община Кюстендил Огнян Атанасов и от председателя на Общински съвет - Кюстендил Димитър Велинов.
Агенция "Фокус"