Велбъжд би Локомотив- София и влиза в елита на Футбол 9
Велбъжд би Локомотив- София и влиза в елита на Футбол 9 / Дарик- Кюстендил, архив

Малките таланти на ФК "Велбъжд", родени 2002 г. завършиха с победа есенния полусезон в първенството на Футбол 9, група "А". Кюстендилци, водени от Красимир Петков победиха с 3:0 "Локомотив"- София. Те постигнаха първата поставена от ръководството на клуба цел- класиране сред първите 5 отбора в групата и през пролетта ще играят в елита на Футбол 9, заедно с най- добрите 5 тима от група "Б", където е и "Левски".
Голове във вратата на столичните железничари вкараха Василен Чавдаров- 2 и Преслав Дертлийски.
"Велбъжд" събра 19 точки от 6 победи, един равен мач със "Славия" и загуби от "Лъвчета" и ЦСКА. Първи в класирането са "Лъвчета" с 24 точки, пред "Славия" с 22 и ЦСКА с 21. Кюстендилци са 4- ти, а топ 5 оформя "Барса БГ" с 16 точки.

"Изпълнихме първата си цел и догодина ще играем в по- силната група. Много съм доволен от този полусезон. Даже футболистите надскочиха възможностите си. Готвехме се за Футбол 7 и седмица преди първенството стана ясно, че ще играем Футбол 9, а това променя изцяло схемата на игра. Имахме само едно тренировка с 9 играчи на полето и започнахме мачовете", коментира пред Дарик треньорът на "Велбъжд", бившият национален вратар Красимир Петков.

"Атлетик"- Дупница завърши 0:0 в последния кръг със "Септември"- София, като завърши полусезона на 8- мо място, със 7 точки и ще играе през пролетта в групата на отборите, които останаха извън призовата десетка.