Три златни, сребърен и три бронзови отличия за гимнастичките на Велбъжд от Грац
Три златни, сребърен и три бронзови отличия за гимнастичките на Велбъжд от Грац / Ася Петрова

Кюстендилски гимнастички се представиха отлично на международния турнир в Грац, Австрия. Вая Калоян Драганова спечели 3 златни медала- в многобоя и на съчетанията без уред,  и на въже. Тя бе над всички при момичетата до 10 години.

Михаела Георгиева се класира втора в многобоя и 3- та на съчетанието без уред, при девойките младша възраст. Василена Тодорова е 4- та не без уред.

С два бронзови медала, от многобоя и на обръч е Денислава Шишкова, при девойките старша възраст. Андреа Валентинова е 4- та при изпълненията с обръч. Четвърто място и за Елена Близнакова на топка, в надпреварата при жените.

В турнира участваха гимнастички от Унгария, Словения, Австрия, Хърватска и Италия. Гимнастичките от „Велбъжд" бяха водени от треньора Ася Петрова. Тя е личен треньор на Денислава и Андреа. Вая и Михаела са възпитанички на Валя Машова, а Василена и Елена на Габриела Бурназка.

Три златни, сребърен и три бронзови отличия за гимнастичките на "Велбъжд" от Грац
netinfo

Кюстендилският специалист по художествена гимнастика Антоанета Апостолова работи от 10 години в Грац, Австрия. Тя получи наградата- "Треньор на годината" в област "Щирия", в Австрия за 2012 г. Апостолова е и в основата за поканата към бившия й клуб "Велбъжд".