СП по Шотокан Карате
СП по Шотокан Карате / КК Шампион
Радин Тихолов стана Световен шампион по Шотокан Карате. Състезателят на КК “Шампион”- Кюстендил спечели златния медал след  5 убедителни победи, при мини кадети в категория- 48 кг.

Радин Тихолов
netinfo

Вицесветовен шампион е неговият съотборник Християн Василев, при деца-35 кг, след 4 победи и 1 загуба на финала чрез съдийско решение.

Християн Василев
netinfo

Вицесветовен шампион стана и техният треньор Веселин Димитров, който игра за България при мъжете, в дисциплината- отборно кумите.

Веселин Димитров с националния отбор
netinfo

Георги Матуски остана на победа от медала. Той пропусна своя шанс на ¼- финалната среща. Янислав Миленков, Андрей Тодоров и Виктория Венкова играха добре но не успяха да се преборят за медалите.

”Страхотен финал на нашата първа година като членове на Шотокан Карате Федерацията. Гордея се от представянето на всеки един мой състезател. Целенасочено и устремено, с упорити тренировки продължаваме напред и нагоре”, коментира треньорът Веселин Димитров.

25 Световно Първенство по Шотокан Карате се проведе в в град Егер, Унгария. От КК "Шампион"- гр.Кюстендил в националния отбор взеха участие 7 състезатели.
КК Шампион