Терена в с. Самораново е най-неподходящото място за изграждане на депо за отпадъци
Терена в с. Самораново е най-неподходящото място за изграждане на депо за отпадъци / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Терена в с. Самораново, който е един от 4- те варианта за изграждане на депо за отпадъци е най-неподходящото място за изграждане на депо. Мнението беше изразено по време на общоселско събрание в Самораново.
На него присъстваха кмета на община Дупница, инж. Методи Чимев, председателят на ОбС Ивайло Константинов и общинският съветник от Реформаторски блок Славчо Павлов.
Теренът в с. Самораново беше предложен от експертната комисията, която трябваше да изследва всички 10 терена, на които евентуално би могло да се изгради депо за битови отпадъци.

„Не сме тук, за да противопоставяме различните населени места", каза председателят ОбС Ивайло Константинов, който заяви, като председател на ГЕРБ Дупница, че те няма да подкрепят терена в Самораново, тъй като не отговаря на изискванията. Той обяви, че терена е под вода в 60 % от годината, тъй като има подпочвени води.

„Няма еколог в света, който да каже, че този терен е подходящ", каза Константинов и допълни, че терена е трудно достъпен с оглед на осигуряването на допълнителен път до него. Кметът инж. Методи Чимев също обяви, че според него този терен е неподходящ за изграждането на депо. Славчо Павлов общински съветник от Реформаторски блок обяви, че терена няма да срещне подкрепа.
В четвъртък на председателски съвет, председателите на групи в ОбС ще гласуват за един от 4-та терена, и само 1 ще бъде предложен за разглеждане от ОбС на заседание на 16 декември.

Терена в с Самораново е найнеподходящото място за изграждане на депо за отпадъци
netinfo