Дело за убийството на Николай Радев
Дело за убийството на Николай Радев / netinfo
С разпит на 10 вещи лица продължи днес делото за убийството на Николай Радев-Отвертката в Дупница. Обвиняеми по него са Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван Карастоянови. Техни защитници са адвокатите Марин и Димитър Марковски, и Тервел Радев.
„Експертизите казват, че Владимир Карастоянов е бил във физиологичен афект, предизвикан от Радев с обида и противозаконно отношение към неговата внучка  , което по закон облекчава наказателната му отговорност.Искаме допълнителна експертиза дали физиологичния афект не е налице и за останалите”, заяви адвокат Марковски.
„Социално психологическата експертиза доказва, че няма физиологичен афект, т с. подсъдимите не са били до такава степен уплашени, че това да им попречи за това да вземат правилни решение.Остава да се приеме и съдебно медицинската експертиза и да се приключи делото” , коментира адвокат Емил Атананасов.


Разпитват свидетели по делото за убийството на "Отвертката"

Не се явиха призованите 2 свидетелки, които живеят и работят в чужбина. Съдията по делото Мирослав Начев прие експертизите изготвени от вещите лица, в това число за “шилото”, с което се предполага, че е извършено убийството, разпечатки от мобилни телефони и файлове от телефона на Николай Радев.

Отложиха делото за убийството на Николай Радев за октомври

Адвокатите на обвиняемите питаха вещите лица, дали “шилото” е било сложено в плик, преди да се даде за ДНК експертиза, на което им бе отговорено с- Не и от какво са разкъсванията на суитчъра на Радев, като стана ясно, че е възможно част от тях да са от стъкло.
 
Дарик- Кюстендил