/ РУО-Кюстендил
„Най-големият урок на света се проведе отново в СУ „Св. Паисий Хилендарски“-Дупница. Учителите и учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ се включиха в проекта на УНИЦЕФ, ЮНЕСКО и Министерството на образованието и науката.

Ученици ще управляват Община Дупница в продължение на един ден

През септември 2015 г. стартира глобалната инициатива „Най- големият урок в света“.Три години по-късно традицията продължава. На урока, присъства Мира Добрева - консултант в Уницеф България, която наблюдава учениците от ІV б клас и проведе интервю с тях с цел проучване на „Най-големият урок в света“.

Ученици от гимназиален етап показаха на четвъртокласниците филмчета, направиха презентация за популяризиране на Глобална тема № 4 - Качествено образование и ги предизвикаха чрез игра да коментират правото всички деца да се образоват, запознаха ги с истории на деца, които не ходят на училище и какви са причините за това. Идеята на мероприятието в нашето училище минава под мотото „Деца разказват на деца най-големия урок на света“.

Учениците участваха с огромен интерес, развивайки съпричастност към други деца в света и осъзнаха, че са основният носител на промяната в следващите 15 години, информира сайта на РУО-Кюстендил.
РУО- Кюстендил