Спорт, база, минерална вода, инвестиции
Спорт, база, минерална вода, инвестиции / netinfo

  Програма за развитието на спорта и туризма в община Кюстендил предлага директорът на Спортно училище "Васил Левски" и общински съветник- Любомир Анчев. Той подготвя стратегия за развитието на Кюстендил като спортен център, като идеята е обсъдена с кмета Петър Паунов.

  "За начало трябва да се направи мониторинг на цялата спортна база, да се търсят инвестиции за нея и от частния бизнес. Богатство за града е и минералната вода, дано отново да създадем условия за подготовка на национални и клубни отбори", заяви в ефира на Дарик радио Л. Анчев.

  Прием в две нови паралелки ще има в Спортното училище през следващата учебна година, в 5 и 7 клас, по 4 вида спорт- борба, футбол, волейбол и художествена гимнастика.

  Любомир Анчев и много от треньорите предлагат училищните автобуси да се ползват и за транспорт при пътуване за участие в състезания.

  "Тъй като лиценза на тези автобуси е само за територията на община Кюстендил, ако използването им не е възможно, ще предложим общината да купи автобус за спортистите", каза още Анчев.