София Филм Фест ще започне в Кюстендил с българския филм „ЖАЖДА
София Филм Фест ще започне в Кюстендил с българския филм „ЖАЖДА / Дарик- Кюстендил,архив

За 4- та поредна година София Филм Фест гостува в Кюстендил. Откриването е днес, предстоят 12 филма в 3 уикенда, до 20- ти август. Филмите могат да се гледат на Арката, на пл. "Велбъжд". Входът е свободен!
Сред заглавията са забележителни български филми и международни продукции.
София Филм Фест ще започне в 21,00 часа с българския филм „ЖАЖДА" на Светла Цоцоркова. Творбата, който имаше своята световна премиера на фестивала в Сан Себастиан, донесе редица награди на своя екип - за режисура и операторско майсторство, както и за актьорство на двамата младежи Александър Бенев и Моника Найденова. Във филма те си партнират с големи български актьори като Светлана Янчева, Ивайло Христов, Васил Михайлов, Стефан Мавродиев, Иван Бърнев. „Жажда" е филм за различните лица на любовта. Всеки обича и ненавижда всеки. Жаждата за любов е толкова голяма, че само смъртта може да я утоли.
Младата актриса Моника Найденова ще бъде специален гост в Кюстендил на официалното откриване и ще представи филма пред публиката.

Същата вечер, с начален час 23,00 ч. стартира прожекцията на „ВЕЧНАТА АДЕЛАЙН" на Лий Толанд Кригър. По чудо останала на 29 години в продължение на осем десетилетия Аделайн Боуман (Блейк Лайвли) води самотен живот, без никога да си позволява да допусне близо до себе си някого, който може да разкрие тайната й. Докато една случайна среща с чаровния филантроп Елис Джоунс (Мишиел Хюисман) запалва отново нейната страст към живота и любовта в сърцето.

„КАРЪЛ", на Тод Хейнс и „ПРЕГРЪДКАТА НА ЗМИЯТА", на колумбийския режисьор Сиро Гера ще бъдат представени на 6 август - събота - от 21,00 и 23, 15 часа.