Скачат глобите за пияни и дрогирани шофьори, участници в гонки и за превишена скорост
Скачат глобите за пияни и дрогирани шофьори, участници в гонки и за превишена скорост / БДЦ

Драстично се увеличават глобите за шофиране след употреба на алкохол или друго упойващо вещество, с готвените промени в Закона за движение по пътищата, коментира пред Дарик депутатът от БДЦ Петър Петров, който е зам.- председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения.
"Глобите са от 500- 1000 лв. и отнемане на книжка от 6 месеца- 1 г. При повторно нарушение, глоби от 2 000 лв. и отнемане на книжка за 2 години. Санкциите за водач, който организира или участва в т. нар. гонки са отнемане на свидетелството за управление за12 месеца и глоба от 3 000 лв. За повторно нарушение- без книжка за 3 г. и глоба 5 000 лв. Двойно скачат глобите за превишена скорост, като книжката ще се отнема за срок от 3 месеца до 1 година", заяви Петър Петров.
Депутатът от БДЦ вече е член на втора парламентарна комисия- Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС и достъп до данните по Закона за електронните съобщения.
Относно промените в Изборния кодекс, които парламента предстои да гласува в зала, Петров ще подкрепи предложението, кмет да се избира в населени места с минимум 350 жители, а не 400, както бе прието на предишното гласуване на Кодекса в НС.