Сигурни са 17 паралелки с прием след 8 клас
Сигурни са 17 паралелки с прием след 8 клас / netinfo

17 паралелки в областта с прием след 8 клас са събрали над минималния брой ученици, на 9 не им стигат по няколко кандидати, сочат данните на Регионалния инспекторат по образованието- Кюстендил, след 2- то класиране.

"Реализират се паралелки в Помощното училище интернат в село Стоб и за вечерна форма на обучение в ПГ по селско стопанство в Кюстендил. Последната е с прием след 7 клас и е много добър вариант за хора завършили само основно образование да придобият специалност "Трайни насаждения", независимо от възрастта", коментира за Дарик експертът по професионално образование  Боряна Хинова.

От 35 паралелки обявили прием след 8 клас в областта, почти сигурно е, че 5 ще бъдат закрити. Точният им брой ще стане ясен на 7 август, след 3- то класиране, уточни Хинова.

Днес е последният ден, в който се подават документи за 3- то класиране. На 3 август ще бъдат обявени резултатите, а на 4- 5 август ще става записването по училища. Паралелките, които нямат набран минималния брой ученици ще бъдат закрити.