Работна среща за внедряване на иновативни технологии в местните фирми
Работна среща за внедряване на иновативни технологии в местните фирми / Дарик Нюз, архив

„Как да създадем най-добра среда за растеж и развитие на бизнеса чрез използването на иновативни технологии и бази с данни" е темата на работна среща в заседателната зала на Областна администрация Кюстендил, която ще се проведе на 02 юни, от 10:00 часа. Това е съвместната инициатива на Европейски Алианс за Мобилност и Мобилни Индустрии към Европейската комисия и Областна администрация Кюстендил.

Темата е част от инициативата за „Иновативно партньорство" на Европейския Алианс за Мобилност и Мобилни Индустрии (EMMIA) към Главна Дирекция Предприятия и Промишленост на Европейската комисия. Кюстендилска област е една от трите Европейски региони, избрана като партньор в тази инициатива.
Поканени са представители на местния бизнес, неправителствени организации и заинтересовани структури.

Цел на работната среща е да бъдат обсъдени начините за внедряване на високотехнологични сателитни системи и технологии в производството и дейността на местните фирми и индустрии. Експертите от Европейския Алианс, ще дадат препоръки и консултации по какъв начин финансовите инструменти и фондове на Европейската комисия могат да бъдат използвани за подпомагане на производството на местно ниво и реализация на Европейския пазар.