Японското посолство подпомага проект на община Кюстендил с над 40 000 евро
Японското посолство подпомага проект на община Кюстендил с над 40 000 евро / netinfo
Помощ от посолството на Япония в размер на 40 487, 70 ? / 79 187, 06 лв. / ще получи община Кюстендил. Договорът в посолството ще подпише днес кметът Петър Паунов.

Средствата се отпускат по проект „Ефективно подобряване на материално - техническата база за отглеждане на деца, лишени от родителски грижи в Община Кюстендил”. Съфинасирането от общината е 8 097, 54 евро.

"Ще бъде ремонтирана сградата, в която се помещават Дом за отглеждане и възпитание на деца лишени от родителска грижа „Хисарлъка” ( за деца от 3 до 7 години ) и Дом за медико-социални грижи за деца ( от 0 до 3 години ). В тях се отглеждат общо 73 деца", каза за Дарик зам. кметът Радмила Рангелова. 

Планирани са ремонт на санитарните помещения и подмяна на подовата облицовка в залите за игри. Предвижда се доставка и монтаж на душ – кабини, електрически бойлери, мивки, тоалетни седалки; преустройство на водопроводната инсталация; подмяна на старата дървена дограма с РVС; доставка и монтаж на външни врати; поставяне на ламиниран паркет и др.