Пътното готово за действие в зимни условия по 577 км републикански пътища в областта
Пътното готово за действие в зимни условия по 577 км републикански пътища в областта / netinfo

С обща дължина 576, 96 км е републиканската пътна мрежа, стопанисвана и поддържана от Областно пътно управление– Кюстендил. Изготвен е оперативен план, който има за цел да оптимизира организацията и изпълнението на работите по зимното поддържане. Предвидени са необходимият брой техника за обезпечаване на зимното поддържане на пътищата. Определени са сроковете за доставка на инертния материал и сол, както и тези за сигнализиране на пътищата с пътни знаци.

Приоритет при съставяне на плана, по отношение на обезпеченост с техника, материали и работна ръка, имат: главен път Е-79, пътя към ГКПП- Гюешево, както и главните пътища в областта, информира директорът на Областно пътно управление Драгомир Гочев.

В управлението се въвежда режим на 24- часово дежурство, а информацията за състоянието на пътната мрежа ще се подава в денонощния Ситуационен център на агенцията. Там работи и горещ телефон за сигнали- 0 700 130 20.

При обилен снеговалеж и снегонавявания Областно пътно управление – Кюстендил има задача да спира движението, там където е необходимо. Важно е на почистващите машини да се подсигури достъп до затрупаните участъци.