Проверяват избиратели с невалидни документи от смесена секция в Кюстендил
Проверяват избиратели с невалидни документи от смесена секция в Кюстендил / Даниела Атанасова, Дарик Кюстендил

11 души от избирателния списък на секция №1 в Професионалната гимназия по селско стопанство "Свети Климент Охридски" в Кюстендил са гласували с лични карти, които са невалидни,  констатира адвокат Мая Шишкова на делото за касиране на изборния резултат за съветници в Кюстендил. Съдия Даниела Петрова от Административен съд допусна справка от ОДМВР, с която да се установи дали действително документите за самоличност са с изтекъл срок.

На второто заседание бе приета и съдебно-икономическата  експертиза на вещите лица- Георги Спиров, Камелия Ваклева и Емилия Костадинова. Тя е от16  страници, като за приемането й се противопостави единствено Ангел Иванов от Партия за хората от народа. "Нямах време да се запозная с документите и моля да не давате ход на делото, и го отложите за друга дата", каза още Ангел Иванов. С определение съдът отхвърли заявлението му.  Експертите бяха категорични, че върху чувалите, в които се съхраняват изборните бюлетини  няма външна намеса. Съдът определи общо 900 лева възнаграждение на вещите лица. Сумата ще изплатят жалбоподателите. В съдебното заседание бе представен и договора на областния управител за сключване на обществена поръчка за отпечатване на бюлетините.

Проверяват избиратели с невалидни документи от смесена секция в Кюстендил
netinfo

БСП не доведоха свидетелите, които обявиха по-рано. Само за един свидетел съобщиха от Коалиция "Земеделци и предприемачи за Кюстендил". Свидетелите ще се разпитат след ръчното преброяване на невалидните и всичките бюлетини от седемте смесени секции в Кюстендил. "Задължителното условие е да се разпитат в едно заседание", каза още председателят на състава Даниела Петрова.

Броенето на бюлетините продължава. Те са разпределени в девет чувала.В края на работния ден заседанието ще бъде прекратено и ще бъде насрочено за следващата се

Проверяват избиратели с невалидни документи от смесена секция в Кюстендил
netinfo
дмица.