/ iStock/Getty Images
Прокурор от Кюстендилската прокуратура е открит мъртъв в дома си.  Починалият е прокурор Владимир Шейтанов, уточниха работещи по случая пред БТА.

Сигналът е постъпил около 13:00 часа днес, за самопрострелял се 55-годишен мъж, съобщиха от полицията.

По предварителна информация магистратът се е самоубил по лични причини.

Местопроизшествието все още се обслужва от следствено оперативна група, уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура.

Прокурорът от Районна прокуратура – Кюстендил Владимир Шейтанов се е самоубил в дома си с огнестрелно оръжие, съобщи "Правен свят" по информация от полицията в града. Прокурор Владимир Шейтанов беше два поредни мандата районен прокурор на Кюстендил, след което заради липсата на законова възможност да остане начело на обвинението, той продължи да правоприлага като редови прокурор. По-късно кандидатства за място и в Окръжна прокуратура.

Колеги юристи на починалия от града коментираха пред „Правен свят“, че магистратът от няколко години е разведен с местната адвокатка Вася Пешева. Последното довело до тежко психическо състояние прокурор Шейтанов и той изпаднал в депресия заради проблемите в личния му живот. Въпреки, че от брака си с адвокат Пешева има две дъщери, а от първия си брак има син, магистратът е живеел сам.

Образувано е и досъдебно производство. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кюстендил се води разследване за убийство.
БТА