Представителите на коалиция Кюстендил с  видео камери в секционните комисии
Представителите на коалиция Кюстендил с видео камери в секционните комисии / Иво Кирилов, Дарик радио

Представителите на коалиция "Кюстендил" в секционните комисии ще бъдат с камери, за да заснемат всяко едно нарушение на изборния процес, както при броенето на гласовете така и при гласуване. Това съобщи кандидатът за кмет Петър Паунов.

"Никой не се съмнява, че ще има изборни манипулации. ОИК създава предпоставки за подобни нарушения. Сигналите ще ги подаваме на Прокуратурата. Видео материала ще бъде предоставян на медиите. Призоваваме и всички съграждани да подаван сигнали при нарушения", каза Паунов. Той обяви, че няма представа защо хора, които са лепили плакати на коалицията са викани от Инспекцията по труда- Благоевград да пишат обяснения, без да има установени на място нарушения.

 

Кандидатът за кмет от коалиция "Кюстендил" Петър Паунов представи приоритетите и програмата си за управление. В нея основни точки са работни места, водоснабдяване, екология, здравеопазване,социални грижи,туризъм, инфраструктура,спорт, трансгранична търговия, култура и младежка активност.

"В областта на сигурността също няма да се правят компромис. Още от следващата година 15 общински полицаи ще се включат в опазването на по- малките населени места. В образованието предстои да развием целодневната форма на обучение", заяви Кандидатът за кмет от коалиция "Кюстендил".

" В икономиката е наблегнато основно на това, което е характерно в нашия край- овощарството и зеленчукопроизводството. Ще се стараем да помагаме на производителите чрез съвети и осъществяване на сдружаването им. Ще работим и за връщане на ДДС на туристите от съседните държави.Над 350 лв. да им се възстановява ДДС. Така ще се стимулира тяхното идване в града", обяви кандидатът за общински съветник Калина Пеева.

"Имаме уговорки с лекари- специалисти, които ще дойдат тук на място да лекуват гостите и жителите на Кюстендил. Това е част от приоритета за здравеопазването. Освен това в него се включва изграждането на Здравния център, както и ремонтиране на здравни служби в Коняво, Жиленци и Драговищица. Ще бъдат осигурени и лекари за тези места", коментира д- р Петър Петров.