Подписват договори за още две позиции за Здравния център в Кюстендил
Подписват договори за още две позиции за Здравния център в Кюстендил / Дарик Кюстендил, архив

Запитвания от здравни каси в Австрия, Белгия и Израел са постъпили в Община Кюстендил за предлаганите пакети -услуги от Здравния център “Свети Иван Рилски”, информира кметът и кандидат за втори мандат Петър Паунов. “Нямам опасения, че комплексът няма да стане. В противен случай, не бих се кандидатирал за следващ мандат. Ако ситуацията в общината беше толкова тежка, едва ли щеше да има още 10 кандидати за кметове”, коментира още Петър Паунов. Преди една година само двама от съветниците гласуваха “въздържал се”, при предложението за облигационен заем за изграждане на Здравен център, нямаше нито един против, припомни кметът на Кюстендил. Вече е подписан договорът и е готов проектът за “Спорт палас” и в момента, в който се издаде разрешение за строеж и влезе в сила, незабавно започва и работата, каза още Петър Паунов.

Очаква се скоро да бъдат сключени договорите за още две позиции – ниското тяло на бившия Партиен дом и старото Второ основно училище. За сградите са изготвени скици-визи, които ще се съгласуват с Националния институт за паметници на културата. Според Паунов, Община Кюстендил не предвижда увеличение на данъците, както разтълкуваха от партийни централи. Заложено е увеличение на постъпленията от данъците.

“Община Кюстендил е единствената в България, където собствениците на второ жилище са освободени от такса смет. Ние сме с най-ниските данъци. Гражданите са добросъвестни и си плащат данъците. По селата са 1,2 и 3 лева, в града са 20, 50 лева”, каза още Петър Паунов.