Подменят уличното осветление в община Сапарева баня
Подменят уличното осветление в община Сапарева баня / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Община Сапарева баня обяви процедура за избор на изпълнител за подмяна на уличното осветление в общината. На принципа на ЕСКО договор, ще бъде подменено цялото уличното осветление. Договорите с гарантиран резултат, така наречените ЕСКО договори, имат за цел изпълнението на мерки за повишаване на енергийната ефективност, като възстановяването на направените инвестиции и изплащането на дължимото на изпълнителя възнаграждение се извършва за сметка на реализираните икономии на енергия.
Общината вече обяви процедурата за „Изпълнение на енергоефективни дейности с гарантиран резултат (ЕСКО услуги) с цел намаляване на енергопотреблението на уличното осветление, чрез подмяна на съществуващи осветителни тела със светодиодни осветителни тела, поддръжка и енергиен мениджмънт в населените места - гр.Сапарева баня, с. Сапарево, с. Овчарци и с. Ресилово от територията на Община Сапарева баня.
Осветителни тела и рогатки за улично осветление - общо 1381 бр. Лампите ще се монтират в съществуващи осветители тип "фенер", които на този етап не подлежат на подмяна. Прогнозна стойност без ДДС 380 000 лв. Документите ще бъдат отворени в началото на септември.