Откриха огромно количество наркотици в с. Самораново
Откриха огромно количество наркотици в с. Самораново / Дарик радио

Голямо количество наркотични вещества, прекурсори и помощни средства за производство на наркопродукти са иззели вчера дупнишки полицаи от вила в с. Самораново.По информация на Дарик вилата е ползвана от дупничанина Коко Клисарски на 52 г.

Той е известен на полицията с разнообразие от противозаконни деяния, сред тях преобладават престъпленията по линия на наркотици - притежание, производство и разпространение . Многократно е осъждан, последната ефективна присъда е изтърпял през 2011 г. за престъпление по линия на наркотици, осъждан е и за нанасяне на телесни повреди. Срещу него има образувано дело за закана за убийство. При вчерашната акция в с. Самораново са намерени 8.87 кг листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана, почти килограм кокаин/9.20 кг/, 16.140 кг прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, 1.132 кг метамфетамин, 1.598 - кристално вещество с неустановен състав, 12.5 л диетил етер, 2.5 л тулол, сярна киселина, шишета с метанол, множество шишета с различни надписи и неустановено съдържание, туби с течност и различно количество - прекурсори, 3 кашона с лабораторна стъклария и 14 листа рецепти за смесване на съставки.

Ползвателят на имота не е открит на известните адреси, обявен е за издирване.

Срещу него е образувано дознание, работата продължават екипи от криминалисти и разследващи полицаи от РУП Дупница и ОДМВР Кюстендил под надзора на Окръжна прокуратура Кюстендил.