откриване на площадката
откриване на площадката / netinfo
Дългоочакваната скейтборд площадка в Дупница днес беше открита официално. Върху 430 квадрата са разположени съоръженията за скейтборд на скауското игрище над Градската градина, катоплощадката е пригодена и за любителите на ролерите. Съоръженията, които са монтирани са сертифицирани и се произвеждат в най-големия завод за такива в Европа – Естония. Стойността на обекта е 47 492 лв. Реализацията на площадката се забави с една година, но тя вече е факт. 

откриване на площадката
netinfo



"Бях поел ангажимент към група деца и младежи за реализацията още миналата година. Оказа се в реалност, че не е толкова лесно, както си го мислехме, защото е по-специфично като изисквания. Важното е, че виждате какво сме направили и как се използва почти денонощно от нашите деца. Какво по-хубаво от това да практикуват този атрактивен спорт, да имат свое място и да се забавляват. Щом децата нямат забележки и са изключително доволни, значи сме направи каквото трябва. Ще продължим разширяването на терена. Започваме проектиране за изграждането на изкуствено футболно игрище с размери 40 на 20 метра. Тук игрището от години е ползвано за футбол, така че една изкуствена настилка, осветление ще бъде още едно прекрасно място за отдих и развлечение на младите. Ще се опитаме още през следващата година да реализираме намерението си" каза кмета инж. Методи Чимев.

откриване на площадката
netinfo



Младежите споделиха, че съоръженията са точно такива, каквито трябва да бъдат и са изключително доволни, че вече имат място където да практикуват любимия си спорт. На площадката има монтирано и осветление, което ще им даде възможност да остават и в по-късните часове на деня.