Отборът по тенис на маса на 1-во ОУ трети, а Константин Вътов втори в България
Отборът по тенис на маса на 1-во ОУ трети, а Константин Вътов втори в България / Личен архив

Два бронзови и един сребърен медал за учениците от І-во ОУ "Св. Св.Кирил и Методий" на финалите на ученически игри, за 5-7 клас в меката на родния ни тенис на маса Момчилград. В отборната надпревара тимът от Кюстендил постигна четири победи, в груповата фаза над МГ "Баба Тонка"-Русе, 6-то ОУ "Братя Миладинови"-Сливен, 54 СОУ-София и СОУ "Васил Левски"-с. Бойчиновци, с резултат 4-1. На полуфиналите, момчетата от 1-во ОУ загубиха от домакините ОУ "Д-р Петър Берон" с 3-4. В спор за бронзовия медал, кюстендилци се наложиха отново над съучениците си от Сливен с 4-1.

В индивидуалния турнир, Константин Вътов загуби финала от Денис Бекир от Момчилград, в драматична битка с 3-2, след като водеше с 2-0 гейма. Любослав Ганев бе категоричен в малкия финал над Димитър Митков от Димитровград с 3-0 гейма и се окичи с бронзов медал.

Правилото "В къщи и стените помагат" се потвърди за пореден път, сподели учителят по физическо възпитание в І-во ОУ Сашо Филипов. "Поведохме и в отборната среща 3-2 и допуснахме обрат до 3-4 от домакините. В решаващите ни срещи залата буквално беше окупирана от жители на града, които фанатично подкрепяха своите любимци. Няма и как да не е така, в залата и града, където е отдала 9 години от детството си Даниела Гергелчева, преди да тръгне за европейския си връх в Гьотеборг - 92 година", коментира Сашо Филипов, който води отбора с треньора Паун Вътов.

Първо участие на финали на ученическите игри взеха и момичетата на 3-то ОУ "Проф. Марин Дринов" с учител Ане Анев.

За Любима Банова, Аксения Иванова, Даниела Петрова и Николета Стоянова напрежението си оказа влиянието и завършиха 9-ти в крайното класиране от 10 отбора.

"Оставам обнадежден за следващата година. Момичетата ни са с малък игрови опит, но сплотени и единни, и ще гоним успехи занапред", заяви Анев.