Осем паралелки с прием след 8 клас вече имат по 19 ученици, за другите борбата продължава
Осем паралелки с прием след 8 клас вече имат по 19 ученици, за другите борбата продължава / netinfo

Увеличава се броят на паралелките с прием след 8 клас в Кюстендилска област, които имат минималния брой от 19 ученици, след второто класиране те вече са 8 на брой. 22 ученици са се записали да учат "кетъринг" в ПГ по туризъм в Кюстендил. 23 са предпочели "компютърна техника и технологии" в Професионалната техническа гимназия "Джон Атанасов". Само едно е свободното място в ПГ по икономика и мениджмънт- "бизнес администрация".
Минималният брой от 19 ученици вече имат паралелките- "малък и среден бизнес" в ПГ по облекло и стопанско управление в Дупница и "електротехник" в ПГ "Акад. Корольов". Готвачи искат да са 25 ученици, избрали тази специалност в ПГ по хранително- вкусови и химични технологии в Дупница.
Както след първото класиране, с по 19 приети ученици са паралелките- "организация в хотелиерството" в ПГ по туризъм и администрация в Сапарева баня и "стопански мениджмънт" в СОУ „Христо Ботев"- Кочериново.
Най- проблемно е положението в ПГ в Бобов дол, където отново с нулев прием е паралелката с редовна форма на обучение, а само един човек се е записал за задочната форма.
13 ученици са приети в специалността "земеделец" на ПГ по селско стопанство в Кюстендил, а в "конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил" на ПГ по лека промишленост" са записани 12 души.
Пълният списък на свободните места във всички паралелки с прием след 8 клас в областта може да бъде видян на сайта на РИО- Кюстендил. Третото класиране ще бъде обявено до 25 юли, като след него ще стане ясно и дали е закриват паралелки в областта.