Община Кюстендил ще забрани религиозната пропаганда по домовете и агитация с мегафони
Община Кюстендил ще забрани религиозната пропаганда по домовете и агитация с мегафони / Дарик- Кюстендил,архив

Да се забрани религиозната пропаганда по домовете на гражданите, без тяхното изрично предварително съгласие. Да се забрани извършването на религиозна пропаганда посредством раздаването на печатни материали по улиците, като диплянки, листовки, брошури. Това са част от новите текстове в Наредбата за дейността на религиозните общности на територията на община Кюстендил, които ще гласува на предстоящата си сесия Общински съвет- Кюстендил.
В наредбата ще бъде записано още- "Да се забрани, каквато и да било религиозна агитация при провеждането на обществени мероприятия, празници чествания; да се забрани религиозната агитация на открито, чрез използването на различни технически средства като мегафони, уредби, усилватели".
"През последните месеци имаше напрежение в тази посока и тази наредба трябва да бъде осъвременена. Мисля, че тя е много толерантна, така че тук не става въпрос някои да бъде засегнат или ощетен, но съвсем нормално е тези неща да бъдат определени строго и регламентирани, за да не изпадаме в неловки ситуации", коментира председателят на ОС- Кюстендил Иван Андонов.