Община Кюстендил осигури 40 защитни екипа за доброволците, очакват се обувки и ръкавици
Община Кюстендил осигури 40 защитни екипа за доброволците, очакват се обувки и ръкавици / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Доброволният отряд в община Кюстендил е от 45 души. Всички те са преминали първия и втори модули на обучение. Общината е стимулирала доброволците с по 113, 65 лв. Осигурена е и екипировка за 40 души- защитно облекло. Офертите за доставка на обувки и ръкавици бяха отворени вчера в общината и предстои избор на фирма. Изпълнител на поръчката.
От община Кюстендил декларира готовност за осигуряване на средства за обучението на доброволците в първа долекарска помощ. Направени са постъпки пред Областно управление Пожарна безопасност и защита населението за предоставяне на един противопожарен автомобил, каза ръководителят на отряда Ивайло Чалъков.
"Имате възможност да избор на автомобил, от излезлите от употреба, след доставката на нови. Това се отнася и за останалите общини. Техниката е руска, добре поддържана, недостатъка е високия разход на гориво. Дано не стане така, че автомобилите от тук да заминат за Хасково или Русе, при липса на интерес от общините от областта", коментира директорът на ОУПБЗН, комисар Гроздан Христов.