Областният управител Виктор Янев ще участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район
Областният управител Виктор Янев ще участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район / Областна администрация- Кюстендил

Областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев ще вземе участие в заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район. Форумът се организира съвместно с Регионалния координационен комитет към Съвета и ще се проведе днес и утре, в Боровец. На заседанието ще бъдат представени резултатите от анализа на социално - икономическото развитие за географски район Родопи - част от първи етап от разработването на Целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, пограничните, планинските и полупланинските слабо развити райони. Ще се дискутират приоритетите и целите, които да бъдат включени в Целенасочената инвестиционна програма. На заседанието ще бъде представена и националната политика за младежта в периода до 2020 г.- Националното рамково споразумение и Координационният механизъм между институциите за работа с младежите.
Като точка от дневния ред е и обсъждането на предложения за изменение и допълнение на Закона за регионалното развитие. Очаква се да бъде обсъден и Годишният доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Югозападен район (2007 - 2013 г.) за 2014 г. Съгласно една от точките ще бъде представена информация за предстоящите процедури по оперативните програми 2014 - 2020 г., както и ще бъде разгледано изпълнението на оперативните програми 2007 - 2013 г. на територията на Югозападния район за периода 01.01.2014 г. до 01.06.2015 г.