Областният управител Виктор Янев: Празнувайки независимостта си, страната ни подготвя и своето Председателство на Съвета на ЕС
Областният управител Виктор Янев: Празнувайки независимостта си, страната ни подготвя и своето Председателство на Съвета на ЕС / Дарик- Кюстендил

Областният управител Виктор Янев с поздрав за Независимостта на България
netinfo

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ

Уважаеми сънародници,
Скъпи съграждани,

На 22 септември 1908 г. във Велико Търново княз Фердинанд прочита манифеста за обявяването на независимостта на Република България и слага край на петвековното османско владичество над страната ни. 

Днес, 109 години по-късно, нека се обърнем към миналото и да си припомним забележителните уроци на българската история! Нека този празник не бъде просто церемониална почит или пък ден, за някои прекаран без служебни ангажименти. Истински важно е да познаваме, уважаваме и говорим за историята си и от нея да черпим повече самочувствие и увереност за бъдещето! Още по-значимо е и да разказваме на младото поколение за жертвоготовността на хилядите воини и успешните политически ходове на тогавашните държавници, благодарение на които, днес страната ни върви свободно към европейското си развитие!
Горди щяха да бъдат нашите предци, че само след век страната ни, празнувайки независимостта си, подготвя и своето Председателство на Съвета на ЕС като равноправен член в голямото европейско семейство.
Да сведем глави пред паметта на отдалите живота си за светлото бъдеще на Родината и след това гордо да ги вдигнем, както биха направили те!
Честит празник!                                                             
22.09.2017 г.
гр. Кюстендил
Виктор Янев
Областен управител


 
 
                                                                                                                          
 
Дарик- Кюстендил