/ netinfo
Областният съвет на БЧК в Кюстендил отчете успешна дейност и работа с доброволците на годишното събрание на организацията.

„Успешна година отчитаме както финансово, така и с много работа по различни проекти. Новото тази година е , че имаме международно сътрудничество с  колегите в Сърбия и Македония, с които работехме не само сред младежи, но и сред по-възрастните.

През месец април или май тази година ще реализираме нови дейности. Имаме сключено споразумение за сътрудничество с Червения кръст от Холандия. Ще дойдат деца , обучени екипи доброволци от Холандия и ще проведат състезания по първа долекарска помощ. Следващата година това състезание ще се проведе в Холандия”, заяви председателя на Областния съвет на БЧК-Кюстендил Екатерина Керемидарска.

Тя отчете като отлична работата не само на членовете на областната дирекция, но и на доброволците - млади и възрастни.

"Аз съм възхитена от всеотдайната им дейност, от различни поколения са , но заедно ходят на разходки, екскурзии, опера и театър в София.Наблюдава се увеличение на доброволците в организацията, няма отлив.

Прави ни хубаво впечатление, че на всички общински празници, като празника на черешата те провеждат дарителски кампании с изделия, които сами са изработили и чрез които помагат на хора в нужда”, коментира още Керемидарска.