/ Влади Владимиров
Доброволци на БЧК-Кюстендил започнаха кампания по продажба на мартеници, с цел събиране на средства за програмата “Топъл обяд”, с която се помага на деца в неравностойно положение. Бабите-доброволки, които всяка седмица се събират в БЧК, за да изработват мартеници имат маса до чешмата на пл. “Велбъжд”.
 
Миналата година събрахме около 3 000 лв. Изработваме всеки вторник мартенички от прежди, опаковаме ги и така. След това продължаваме работата за Празника на черешата и Празника на плодородието, изработваме сувенири, и събраните средства от продажбата им са пак за децата. Подаряваш мартеница и пожелаваш здраве на близки и приятели. Човек трябва да подарява радост”, казаха пред Дарик две от дамите. За 1 час, вече в касичката им имаше около 20 лв.

Мартеници от БЧК- Кюстендил за Топъл обяд
Влади Владимиров
 

“Правим го с много желание, да сме полезни. Пенсионерки сме, внуците ни са пораснали и така се чувстваме полезни и го правим с удоволствие.

Нашите срещи също са начин на контакти, работим, празнуваме рождени дни заедно, ходим на екскурзии. Общуване, съчетано с полза за други хора”, допълниха доброволците на БЧК.
 
60 деца в трудно социално положение от област Кюстендил са включени в Програмата “Топъл обяд”, която започна в началото на декември и ще продължи до 31 март. Те са по 20 ученици от 2- ро ОУ и 7- мо ОУ в Кюстендил, и ОУ “Климент Охридски” в Дупница. Програмата има вече 13- годишна история.

Младежите от БЧК също може да се видят из цялата област, продавайки мартеници за "Топъл обяд".
 
Дарик- Кюстендил