Новият президент на ФК Марек залага на школата, води деца на турнир в Италия
Новият президент на ФК Марек залага на школата, води деца на турнир в Италия / Община Дупница

Новоизбраният президент на ФК "Марек" Борис Паризов и изпълнителният директор на клуба Янек Кючуков бяха днес на среща с кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев. На нея бяха обсъдени целите и задачите, които си поставя новото ръководство за възраждането на футбола в града, както и помощта, която ще получава от Общината. Паризов, който от години живее и развива сериозен бизнес в Италия, помага на доброволни начала на "Марек" от лятото на миналата година, но сега официално ще ръководи клуба. В Италия той финансира "Марек Сеграте", който играе в долните италиански дивизии.
"Често се срещах и преди с хората от клуба и обсъждахме пътя на развитие. Една къща се прави със здрава основа, затова приоритет ще продължи да бъде, както през тези 6-7 месеца детско- юношеската школа. Държа да отбележа обаче едно - не трябва някой да очаква чудеса. Имаме начертан план и бизнес-идеи за следващите години и ще работим по реализацията им. Школата трябва да бъде тази, която да захранва изцяло представителния отбор, а не да се привличат само наемници", заяви новият президент на ФК "Марек". Той ще финансира изцяло участието на детския отбор, набор 2005 на изключително престижен турнир в Италия, с участието на всички отбори от серия А и Б. Надпреварата е от 25- ти април, като любопитното е, че "Марек" ще бъде единственият чуждестранен тим.

Новият президент на ФК Марек залага на школата, води деца на турнир в Италия
netinfo

"Със задоволство приех решението на г-н Паризов да се ангажира с клуба. Той е доказал, че знае какво трябва да се направи и съм убеден, че ще постигне успехи и резултати, които ще върнат "Марек" там, където му е мястото. Най- удовлетворен съм от факта, че основното в работата ще бъде детско- юношеската школа, в която сега има над 200 деца. Обсъдихме ангажиментите и набелязахме някои конкретни цели", лаконичен бе кметът инж.Чимев.