Нова загуба за Велбъжд, важна и убедителна победа за Германея
Нова загуба за Велбъжд, важна и убедителна победа за Германея / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Важни за целта- оставане в Югозападната "В" група, 3 точки спечели отборът на "Германея", който надигра с 4:0 в Сапарева баня тима на "Струмска слава"- Радомир. Голмайстори Асен Васев и Георги Даскалов през първите 45 мин., Мангурев и Георги Мирчев се разписаха през второто полувреме.
Мачът в Сапарева баня бе наблюдаван от старши треньора на "Беласица" Пламен Мицански. Неговият тим гостува на "Германея" в неделя.
Футболистите на "Велбъжд" допуснаха втора загуба през пролетния полусезон, като отстъпиха на борещия да не изпадне "Конелиано" / ДИТ / с 2:1. Домакините вкараха победния си гол в даденото от съдията продължение в края на мача.
Дербито на кръга и за първото място в групата бе спечелено от "Оборище", които победиха с 2:1 "Миньор"- Перник. Другите резултати от 17 кръг: "Вихрен"- "Сливнишки герой" 0:1; "Балкан" Варвара- "Спортист" Своге 1:0; "Витоша" Бистрица- "Места" Хаджидимово 2:0. Срещите: "Рилски спортист"- "Пирин" Гоце Делчев и "Чепинец"- "Беласица" бяха отново отложени.
Лидер в класирането е "Оборище" с 39 т., пред "Сливнишки герой" с 37 т., "Пирин" Гоце Делчев има 34 т., а "Витоша" Бистрица и "Миньор" Перник са с по 33 т.
"Велбъжд" е на 8- мо място с 21 т., колкото имат 9 и 10- тия "Вихрен" и "Струмска слава". "Германея" събира 16 точки и е на 12- та позиция. На последните две места са "Конелиано"- 13 и "Спортист" Своге с 12 т.