Нова детска градина в Дупница
Нова детска градина в Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио

Новата детска градина, която има намерението община Дупница да изгради ще бъде в центъра на най-големия жилищен квартал - жк. "Бистрица". Намерението е на кмета на общината инж.Методи Чимев. Изграждането на нова детска градина е заложено в инвестиционния план за периода 2016-2020.
"Теренът вече е определен, става въпрос за пустеещата земя срещу централната спирка в жк. "Бистрица". Локацията е отлична и съм категоричен в решението си, да реализираме идеята там. Знаете, че подготвяме много сериозен ремонт в този квартал и детско заведение е повече от необходимо. Там е съсредоточено почти 35% от населението на града и ще бъде от полза за родителите. Предприехме вече необходимите стъпки в посока придобиване на теренът, за да осъществим намерението си. Какво по-хубаво от модерно детско заведение с детски смях, а и изключително удобно като разположение. В противен случай, теренът остава пустеещ-обрасъл в трева и кал, което на мен лично, а и на жителите на квартала няма да бъде естетически приятно да гледат след ремонта на квартала. Детската градина в жк. Бистрица не е нужна, а направо задължителна", коментира инж.Чимев.
В района на жк."Бистрица" и съседните квартали има два филиала, чийто сгради обаче са сериозно амортизирани. Именно изграждането на новата детска градина на практика ще събере тези деца, но вече при модерни условия.
Жк „Бистрица" и този район са предпочитани от свободно движещи се коне за паша или разходка.