Наградиха победителите в конкурса за есе и стихотворение
Наградиха победителите в конкурса за есе и стихотворение / Маргарита Петрова,Дарик радио

Наградиха победителите в конкурса за есе и стихотворение организиран от клуб „Ценители на писменото слово подпоручик Димчо Дебелянов" към НЧ „Ген. Георги Тодоров". 12 ученици се включиха в литературната надпревара. „Да се завърнеш в бащината къща - това беше темата, по която беше писаха дупнишките деца. Целта на клуба още при неговото учредяване беше да издири младите дупнишки творци и да им даде поле за изява.
3-членно жури определи победителите. В раздела за есе първо място за Мартин Васев, второ беше присъдено за Маргарита Николова, трето - Йорданка Веселинова.
В категорията за стихотворение първо място за Лиляна Славова, второ Нина Пламенова, трето за Пламена Сапаревлийска. Творбите оценяваха Станка Равелова, Ангелина Тренчева и Надя Димитрова.

Наградиха победителите в конкурса за есе и стихотворение
netinfo

 

 

 


Преподавателят по български език и литература Мая Владимирова, която е зам. председател на клуба, не спести похвалите си за младите писатели. Тя сподели, че този конкурс е доказал, че младите хора се занимават с класиците на българската литература не само по задължение - за изпити и оценки. Всчики участници в конкурса получиха книги от НЧ „Ген. Георги Тодоров", а благодарение на спонсори за класираните на първите три места имаше и парични награди.

 

Наградиха победителите в конкурса за есе и стихотворение
netinfo