/ netinfo
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев посети стълбите към ул. Родопи в Дупница, а след това направи оглед и в с. Кременик. След среща с градоначалника на Дупница Методи Чимев, Радев съобщи са го запознали със ситуацията на ул. Родопи. „Премиерът настоя да дойда да видя каква е ситуацията. Вие не сте пострадали от дъждовете, което е хубаво“ каза Радев.
 

Министър Радев провери отнесената от пороите улица в Дупница
netinfo

Министърът на МРРБ е отишъл на посещение в Мизия. „Първото нещо, както каза премиера, улиците трябва да бъдат възстановени, достъпа на хората до домовете им да бъде осигурен. Ще го направим различно от друг път, има такава възможност по Закона за обществените поръчки, аварийно да се възстановяват улиците в населените места, въпреки, че са ангажимент на кметовете и след това Комисията да разплати“ обясни Радев.

Започна възстановяването на щетите от пороя в Дупница (СНИМКИ)

По този начин ще се избегнат дългите процедури по провеждането на обществените поръчки. Дали обаче средствата за възстановяването на стълбите към ул. Родопи ще бъдат възстановени на община Дупница от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии и дали това ще се отчете като аварийна ситуация засега не е ясно, тъй като там беше подменен водопровода, преди участъка да бъде отнесен от дъжда. Половината от стълбите вече са изградени.

Министър Радев провери отнесената от пороите улица в Дупница
netinfo


Наводнени улици в Дупница

Министър Радев беше посрещнат пред полицейското управление в Дупница от кмета на Дупница и неговия заместник Крум Милев, областният управител Виктор Янев, директора на ОДМВР Кюстендил Елиан Стамболийски, директора на РУ-Дупница Борислав Динев.

Министър Радев провери отнесената от пороите улица в Дупница
netinfo