Министерство на спорта награди Гимназия Христо Ботев в Дупница
Министерство на спорта награди Гимназия Христо Ботев в Дупница / Министерство на младежта и спорта

Гимназия "Христо Ботев" гр. Дупница получи награда от Министерство на спорта за най-масово участие във финалите на Националните ученически игри.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди учениците, учителите и ученическите клубове, постигнали високи спортни резултати през 2014 година.
На събитието, организирано от Българската асоциация спорт за учащи (БАСУ) бяха раздадени отличия в категориите „За високи спортни резултати постигнати в световни ученически първенства", „Училища с най-масово участие във финалите на ученически игри 2014", „За съществен принос в развитието и утвърждаването на спорта за учащи" и „За принос в развитието и успехите на спорта за учащи".
Председателят на БАСУ Юлия Боянова благодари на Красен Кралев за това, че е първият министър, който извежда на практика, като приоритет в работата си ученическия спорт и че подкрепя думите си с реални действия.
За първи път през 2015 г. ММС подкрепя участието в най-големия ученически световен форум с финансови средства в размер на 126 061 лева отборите, класирали се на първо място на финалните състезания по баскетбол, футбол и лека атлетика от градовете Монтана, Бургас, Пловдив и Варна.
„Благодаря на всички за топлите думи. Това е важно за нашия екип, за да знаем, че в работата си, специално в ученическия спорт, сме на прав път. Искам да знаете, че в бюджета на ММС за догодина ще бъдат заложени средства, с които изцяло да бъде осигурено участието на най-добрите ни училищни отбори в Световните ученически игри. Съвместно с Министерство на образованието и науката чрез Европейски програми и средства от държавния бюджет ще направим всичко възможно в нашия мандат да възстановим и изградим спортната база в училищата, за да имат нашите деца подходящи условия. Убеждението ни като екип е, че всеки лев вложен в спорта спестява десетки за здраве. Това ни дава сили да продължаваме напред", заяви пред присъстващите министър Кралев.