Манолова благодари и се извини на гласувалите за БСП кюстендилци
Манолова благодари и се извини на гласувалите за БСП кюстендилци / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

БСП постига един от двата си най- добри резултата в страната в Кюстендилски избирателен район, близо 25% подкрепа, която в Кюстендил достига и 27%. Изборните резултати обаче няма как да се тълкуват освен загуба от ГЕРБ, анализира водачът на листата на БСП- Лява България и избрана за нов мандат като депутат Мая Манолова.
"Искам да благодаря на 7 218 кюстендилци, които подкрепиха БСП и на тези 14 367 избиратели дали гласа си за нашата листа в областта. На фона на националния, нашият резултат е приличен. Искам да се извиня на кюстендилците, които повярваха, че можем да победим в областта. Аз също вярвах, че го заслужаваме, след направеното за Кюстендил и региона през последната 1 година. Извинявайте, затова че Ви разочаровахме и не станахме първи. Извинявам се и на тези, които не излязоха да гласуват, ясно не сме успели да ги убедим в каузата ни и сме ги разочаровали с цялостното ни поведение като партия", заяви на първата си пресконференция след изборите Манолова. Тя бе категорична, че бъдещето на БСП са младите хора. "С огромна изненада научих, че след загубата на изборите, двама от младежите, които бяха с нас по време на кампанията са поискали да станат членове на БСП", каза още Мая Манолова.
Според нея, най- лошият вариант за страната е да се влезе в спиралата на избори, след избори и да не се състави правителство.
"Сега и администрацията, и икономиката са в застой. Нормално е ГЕРБ, като първа сила да поеме отговорността ида състави дясно- центристко правителство. Позицията на БСП трябва да бъде формулирана след вътрешно- партийно допитване, а както досега в тесен кръг. Ние не сме по- умни от хората, които ни подкрепят. Моето лично мнение е, че трябва да отстояваме позицията си от парламентарната трибуна и ако не се чува гласа ни, с мегафона и на улиците. Но, дали хората ме виждат в такава позиция? Ще трябва да ги попитам", коментира Мая Манолова. Тя бе категорична, че следващо разочароващо поведение на БСП ще е пагубно за партията.
Като бъдещ депутат, Манолова ще се бори за довършването на проектите, които бяха започнати в Кюстендил и областта, като отново посочи, че парите за тях са осигурени в държавния бюджет и те трябва да се дофинансират.