Хор Дружба, с диригент Жанет Лангова
Хор Дружба, с диригент Жанет Лангова / Виолета Атанасова
Първият концерт от Майските музикални дни 2019 в Кюстендил е на 7 май. Той е посветен на Жанет Лангова- Чавдарова- дългогодишен диригент на представителния кюстендилски хор Дружба.
Участие в концерта ще вземат Софийски камерен хор “Васил Арнаудов”, с диригент проф. Теодора Павлович. В програмата музика от Моцарт, Чайковски, Д. Христов, А. Чопи и др. Начало- 19 ч. в ХГ “Вл. Димитров- Майстора”.
 
Концертът ще бъде открит с изпълнения на талантливата Катя Василева и нейният музикален педагог Павел Чавдаров, както и със слово за приноса на Жанет Лангова към хоровото изкуство, информира Виолета Атанасова.
 
Майските музикални дни се организират от Музикално сдружение Марин Големинов и Община Кюстендил, с медийното партньорство на Дарик радио и подкрепата на Торготерм.
 
Предвидени са още 3 концерта- оперен, на младата оперна генерация на България- на 15 май; концерт на Струнен квартет Фрош / носител на националната награда Марин Големинов /- на 20 май и на младата цигулкова звезда на България- Зорница Иларионова- на 29 май, каза за Дарик председателя на Музикално сдружение Марин Големинов Райчо Христов.
 
Дарик- Кюстендил