рехабилитацията на пътен участък
 рехабилитацията на пътен участък / АПИ
През следващите седмици ще бъдат изкърпени главните направления - автомагистралите, първокласните пътища, както и най-натоварените участъци от второкласната и третокласната пътна мрежа. Целта е ремонтните дейности по основните направления да приключат преди началото на активния летен сезон, информират от АПИ, в отговор на въпрос на Дарик. Ще бъдат отстранени деформации в настилката, ще се извърши попълване на банкети и дейности по отводняване на участъци от път І-1 Дупница – Благоевград, от път І-6 Граница Република Македония - обходен път Кюстендил – Цървеняно, от път  ІІ-62 Дупница - до разклона за Сапарево и др.

За осигуряване на видимостта по пътната мрежа е предвидено изсичане на храсти, косене на тревни площи, оформяне корони на дървета, полагане на хоризонтална маркировка, подмяна на пътни знаци, възстановяване на ограничителни системи и др.

Продължава превантивният ремонт на 15 км от третокласния път III-602 Кюстендил- Бобов дол, в участъка между Горна Козница и Бобов дол, който започна през миналата година. Целта е да се подобри експлоатационното състояние на отсечката, да се повиши безопасността на движение и комфорта при пътуване. Пътят е основна пътна артерия за Бобов дол и останалите населени места в района. През миналата година бе извършено преасфалтиране на настилката, дейности по отводняването, попълване на банкети, изсичане на храсти и др. През тази година са предвидени дейности по отводняване, полагане на хоризонтална маркировка, подмяна на пътни знаци и др.

В края на март стартира строителството на 760 м ново трасе на третокласния път III-623 Бобов дол - Жедна. Изграждането на новата отсечка се налага поради пропадане на 20 м от съществуващото трасе, вследствие на активно свлачище, което застрашава да погълне още 100 м от пътя. Срокът за изпълнение на обекта е 180 дни. 
 
АПИ