Коневъдство и конна езда, контрол на качеството на храните с прием след 8 клас в Кюстендил
Коневъдство и конна езда, контрол на качеството на храните с прием след 8 клас в Кюстендил / netinfo

В почти всички професионални гимназии и средни училища в община Кюстендил с прием след 8 клас има свободни места след 3- то класиране, изключение прави ПТГ "Джон Атанасов". Записването става от днес до 1- ви септември, като на 2- ри от РИО- Кюстендил ще утвърдят окончателния брой паралелки за новата учебна година, с успешен прием след 8 клас.

В ПГ по икономика и мениджмънт, в специалност финансова отчетност има 10 свободни места, а в предприемачество и мениджмънт- 8 места.

ПГ по селско стопанство прави успешен прием в паралелките по коневъдство и конна езда, и за специалност- земеделец, където има по 8 свободни места. В училището има и вечерна форма на обучение за- икономист на земеделско стопанство, с 9 свободни места. Само 1 е незаетото място в паралелката с прием след 7 клас- работник в растениевъдството. Тя е със срок на обучение 2 години, за основно образование и 1- ва степен професионална квалификация.

ПГ по дървообработване и горско стопанство успя да реализира 1 от 3 паралелки. Прием има само в- горско и ловно стопанство, където свободните места са 8. Закриват се паралелките- мебелно производство, производство ва врати и прозорци и дърворезба.

4 от 4 успешни е приема в ПГ по туризъм. В новата паралелка по контрол на качеството и безопасност на храни и напитки, както и в- организация на обслужването в хотелиерството има по 8 свободни места. За тези, които искат да учат кетъринг незаетите места са 3. 6 са свободните места в паралелката- производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения.

Без достатъчно кандидати остана паралелката- фризьорство в ПГ по лека промишленост. В училището има 5 свободни места за- конструиране, моделиране и технология на облекла от текстил.

Пълна на максимум е паралелката- компютърна техника и технологии в ПТГ "Джон Атанасов", но отпадат заради малък интерес 3 паралелки- газова техника; строителство и архитектура; изграждане на електрически инсталации.

В Гиманзия "Н. Рилски" има по 3 свободни места в двата профила на паралелката с профил изкуство- музика и християнско изкуство. Няма записани ученици в непрофилираната паралелка на гимназията. Там се предлага вечерна форма на обучение, с още 11 свободни места.